Szőnyegtisztítás szabályai

Egy szép, plüss szőnyeg nagyban hozzájárul egy szoba dekorációjához, de egy szennyezett szőnyeg ronthatja a szoba megjelenését. A szőnyeg tisztításának többféle módja van, és egyesek jobban működnek, mint mások. Használja az ebben a cikkben található tippeket, hogy szőnyege hosszabb ideig újnak tűnjön.


Porszívózza ki a szőnyeget, mielőtt megtisztítaná. Győződjön meg róla, hogy a szőnyegtisztítás előtt porszívózással eltávolítja a laza szennyeződéseket. 


Előfordul, hogy a szőnyegtisztító cégek alkalmazottai nyomást gyakorolnak Önre, hogy több szőnyeget tisztíttasson, mint amennyit valójában szeretne. Ne sértődjön meg emiatt, de ha túlságosan rámenősek, nyugodtan keressen másik céget, akivel üzletelhet. Kényelmesen kell éreznie magát azokkal az emberekkel, akiktől a szolgáltatást igénybe veszi.


Kérdezzen meg minden olyan céget, amellyel kapcsolatba lép a szőnyegtisztítással kapcsolatban, ha speciális vegyszerekkel rendelkeznek a nagy forgalmú területek számára. A legtöbb esetben a szőnyege elég tiszta lesz minden más területen, kivéve ezeket, így valószínűleg csak az itt használt erős anyagokra lesz szüksége. Ha nincs ilyen szolgáltatásuk, akkor fontolja meg egy másik cég igénybevételét.


Mindig kutassa fel a céget, amelyet felkér a szőnyegek tisztítására. Biztosítottnak kell lenniük, mielőtt beteszik a lábukat a házába. Ha nem, akkor rossz helyzetbe kerül, ha egy dolgozó megsérül az otthonában, vagy egy dolgozó úgy dönt, hogy lopni fog Öntől.


Amikor azon gondolkodik, hogy felkér egy takarítócéget, hogy megtisztítsa a szőnyegeket otthonában, ellenőrizze, hogy érvényes működési engedéllyel rendelkeznek-e. Egyes cégek úgy vélik, hogy mivel a szőnyegtisztítás szakképzetlen munka, nem kell működési engedéllyel rendelkezniük. Ez visszaüthet, ha az Ön otthonában végzett munkájukkal kapcsolatban probléma merül fel.


Használat előtt olvassa el az összes mellékelt használati utasítást bármely ipari erősségű szőnyegtisztító eszközön. Ezek az utasítások felsorolják a termékekben lévő vegyi anyagokat, valamint az esetleges egészségügyi figyelmeztetéseket. Ezeket a dolgokat tudnia kell, ha az adott projektet tervezi használni.


Fontolja meg, hogy a szőnyegén lévő nehéz foltok esetén szakembert hívjon segítségül. Az otthoni tisztítási megoldások nem tudnak mindent eltávolítani, de a szakemberek (a legtöbb esetben) képesek eltávolítani az olyan kemény foltokat, mint a vörösbor, a vér és az olvadt viasz. Ezt gyakran meg tudják tenni anélkül, hogy károsítanák a szőnyegeit, és ezzel hosszú távon időt és pénzt takaríthat meg.

Mielőtt a szőnyegtisztító az Ön otthonába érkezik, kérdezze meg, hogy először felporszívózza-e a szőnyeget. Ha azt mondják, hogy nem, akkor önnek magának kell gyorsan kiporszívóznia a szőnyegeket. Ez segít eltávolítani a szennyeződéseket és a törmeléket a szőnyeg felső rétegéből, így könnyebben tudnak mélyebbre hatolni.


A szőnyegtisztítással foglalkozó alkalmazottakat gyakran arra képzik ki, hogy felértékeljék a szolgáltatásaikat. Amikor ezt a taktikát gyakorolják, alacsony árat adnak, majd elkezdenek egy csomó extra szolgáltatást eladni anélkül, hogy elmondanák, hogy ezek extra szolgáltatások. A foltkezelések, a nagy forgalmú területek és más választási lehetőségek a munka megkezdése után fognak felajánlani, és ez sok pénzbe kerülhet.


A legolcsóbb nem mindig a legjobb. Jó esély van arra, hogy elégedetlen lesz az eredménnyel. Ez a cég vagy rossz minőségű munkát végezhet, vagy pedig a végén további díjakat rakhatnak rá, amelyekről addig nem fog tudni, amíg nem végeznek. Az árat csak másodsorban kell figyelembe venni az elvégzendő munkával szemben.


Amikor szőnyegtisztítót visz az emberek otthonába, győződjön meg róla, hogy tudja, milyen felületek fognak jól működni a géppel. A kézzel szövött gyapjúból készült szőnyegek, amelyek fonottak, amelyek természetes szálú keleti gyapjúból vagy selyemből, jutából vagy szizálból készültek, nem fognak működni. A laminált vagy keményfa padlóburkolatok sem - ezért tartsa távol a gépet tőlük.


Feltétlenül kérdezze meg a céget, hogy mennyit kérnek a szolgáltatásért. Nemcsak azt kell tudnia, hogy mennyibe kerül, hanem azt is, hogy mi mindenből tevődik össze az ár. Mennyit kérnek a tényleges porszívózásért? Mennyit számítanak fel egyéb szolgáltatásokért, például a viasz eltávolításáért, a háziállatszag eltávolításáért stb. Fontos, hogy tudja, hogyan oszlanak meg a költségek, hogy ne használja ki Önt a vállalat.


Közvetlenül a kiömlés vagy foltosodás után kerülje az érintett terület dörzsölését. Ezzel ugyanis mélyebbre vezetheti a szőnyegbe. Próbálja meg a kiömlött folyadékot letörölni. Ha sár vagy szennyeződés van a szőnyegen, tegyen meg mindent, hogy gyorsan lekaparja.


Ha vannak háziállatai, keressen olyan szőnyegtisztítót, amely szagtalanítót alkalmaz. Ők minőségi szagtalanítót alkalmaznak a szőnyegére, és a rossz szagokat el kell takarítani. Ezáltal friss illatú otthona lesz, amelynek kevésbé lesz olyan szaga, mint a háziállatoknak.


Ellenőrizze a szőnyegtisztító cég megbízólevelét. Győződjön meg róla, hogy a cég rendelkezik engedéllyel és kötvénnyel, és jó hírnévvel rendelkezik. Kérdezzen az alkalmazottakról, mivel ezek lesznek azok az emberek, akikkel az otthonában találkozik. Győződjön meg róla, hogy valóban saját alkalmazottakat alkalmaznak, és nem adják ki a munkát másnak alvállalkozásba.


Soha ne használjon gyúlékony termékeket a szőnyeg tisztításához. Ezek a termékek több mint valószínű, hogy károsítják a szőnyegét, és tüzet okozhatnak, ha nem öblíti le alaposan a szőnyeget utána. Mindig nézze meg a használt termékek címkéjét, hogy megtudja, gyúlékonyak-e.


A szőnyeg jó állapotban tartása kihívást jelenthet a nagy forgalmú területeken. Nemcsak azt szeretné, hogy a szőnyeg javítsa a dekorációt vagy az otthonát, hanem sok évig, mivel a szőnyeg cseréje drága. Az ebben a cikkben megadott tippek segíthetnek abban, hogy szőnyege hosszú ideig tartson.

This is a heading

This is a paragraph. To edit this paragraph, highlight the text and replace it with your own fresh content. Moving this text widget is no problem. Simply drag and drop the widget to your area of choice. Use this space to tell site visitors about your business and story.

This is a subheading

© Copyright Ügyeletes gyógyszertár