Mennyibe kerül a mellplasztika Budapesten?

Mennyibe kerül a mellplasztika Budapesten?

Budapest egyre népszerűbb célponttá válik azok számára, akik mellplasztikai beavatkozást terveznek. A magyar főváros nem csak a gyönyörű látnivalóival és gazdag kulturális örökségével vonzza a látogatókat, hanem a kiváló minőségű, de a nyugat-európai árakhoz képest jelentősen olcsóbb orvosi szolgáltatásaival is. De mennyibe is kerül pontosan egy mellplasztikai műtét Budapesten? Melyek azok a tényezők, amelyek befolyásolják az árat, és milyen rejtett költségekre kell számítani? Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a mellplasztikai műtét költségeit és az azokat befolyásoló tényezőket.

A mellplasztika típusai

A mellplasztika különböző típusai közül választhatnak a páciensek, amelyek mindegyike más-más költségekkel jár:

 • Mellnagyobbítás: Ez a leggyakoribb mellplasztikai beavatkozás, amely során implantátumokat helyeznek be a mell méretének növelése érdekében. Az árak függnek az implantátum típusától (szilikon vagy sóoldat), méretétől és minőségétől.
 • Mellfelvarrás: Ezt az eljárást azok választják, akik megereszkedett melleiket szeretnék feszesebbé tenni. A mellfelvarrás ára függ a beavatkozás mértékétől és a használt technikától.
 • Mellkisebbítés: A túl nagy mellek sok nő számára kényelmetlenséget és egészségügyi problémákat okozhatnak. A mellkisebbítő műtét célja a mell méretének csökkentése. Az árak itt is változóak, attól függően, hogy mennyire komplex a műtét.

Az árakat befolyásoló tényezők

A mellplasztika költségei számos tényezőtől függenek:

 • Sebész tapasztalata és hírneve: A tapasztalt és elismert sebészek magasabb árat kérnek szolgáltatásaikért, de az ő szakértelmük és tapasztalatuk jelentős előnyt jelent a műtét kimenetele szempontjából.
 • Klinika minősége: A jól felszerelt, modern klinikák, amelyek korszerű technológiát és kiváló betegellátást nyújtanak, általában drágábbak.
 • Implantátumok típusa és minősége: A szilikon implantátumok általában drágábbak, mint a sóoldatos implantátumok. Az implantátumok minősége és márkája is befolyásolja az árat.
 • Műtét komplexitása: Az egyes esetek eltérőek lehetnek, így a műtét bonyolultsága is változik. A komplexebb esetek hosszabb műtétet és több erőforrást igényelnek, ami magasabb költségekkel jár.
 • Utókezelés és kontrollvizsgálatok: A műtét utáni kontrollvizsgálatok és utókezelések szintén hozzáadódnak a teljes költséghez.
 • Aneszteziológia: Az altatás vagy érzéstelenítés költségei is jelentősen befolyásolják a végső árat.

Átlagos árak Budapesten

Budapesten a mellplasztikai műtétek árai a fenti tényezők függvényében változnak. Az alábbiakban néhány átlagos költséget mutatunk be:

 • Mellnagyobbítás: A mellnagyobbítás ára Budapesten általában 800.000 és 1.500.000 forint között mozog. Ez az ár tartalmazza az implantátumok költségét, a sebész díját, az aneszteziológiai költségeket és a kórházi ellátást.
 • Mellfelvarrás: A mellfelvarrás költsége 700.000 és 1.200.000 forint között van. Az ár függ a beavatkozás bonyolultságától és a sebész tapasztalatától.
 • Mellkisebbítés: A mellkisebbítés ára 800.000 és 1.500.000 forint között mozog, a műtét mértékétől és a klinika színvonalától függően.

Ezek az árak tájékoztató jellegűek, és konkrét árajánlatot csak személyes konzultáció után tud adni a sebész.

Rejtett költségek és egyéb kiadások

A mellplasztikai műtétek ára nem mindig tartalmaz minden költséget. Az alábbiakban felsoroljuk a leggyakoribb rejtett költségeket és egyéb kiadásokat:

 • Előzetes konzultációk: Néhány klinika díjat számít fel az első konzultációért, ahol az orvos megvizsgálja a pácienst és megbeszélik a lehetőségeket.
 • Utókezelések és kontrollvizsgálatok: A műtét utáni kontrollvizsgálatok, utókezelések és esetleges korrekciós műtétek további költségekkel járhatnak.
 • Gyógyszerek és orvosi segédeszközök: A műtét után szükséges gyógyszerek (pl. fájdalomcsillapítók, antibiotikumok) és orvosi segédeszközök (pl. speciális melltartók) költségeit külön kell fizetni.
 • Utazási és szállásköltségek: Ha nem Budapesten él, az utazási és szállásköltségek is jelentős kiadást jelenthetnek.

Finanszírozási lehetőségek

Mivel a mellplasztikai műtétek jelentős költségekkel járnak, érdemes megismerni a finanszírozási lehetőségeket is:

 • Egészségügyi hitelek: Számos bank és pénzügyi intézmény kínál egészségügyi hiteleket, amelyek segítségével részletekben fizetheti ki a műtét költségeit.
 • Klinikai finanszírozás: Egyes klinikák saját finanszírozási programokat kínálnak, amelyek lehetővé teszik a páciensek számára, hogy részletekben fizessenek.
 • Egészségpénztárak: Ha egészségpénztári tagsága van, akkor az ott felhalmozott összegeket felhasználhatja a műtét költségeinek fedezésére.
 • Biztosítás: Bár a mellplasztikai műtétek általában nem tartoznak a biztosítás által fedezett beavatkozások közé, néhány esetben (pl. egészségügyi okokból végzett mellkisebbítés) lehetőség van a költségek részleges fedezésére.

A megfelelő klinika kiválasztása

A megfelelő klinika kiválasztása az egyik legfontosabb lépés a mellplasztikai műtét előtt. Az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni:

 • Sebész tapasztalata: Válasszon olyan sebészt, aki rendelkezik a szükséges tapasztalattal és képzettséggel a mellplasztikai beavatkozások terén. Nézze meg az orvos portfólióját és korábbi munkáit.
 • Klinika felszereltsége: Győződjön meg róla, hogy a klinika modern felszereltséggel rendelkezik, és megfelel a legmagasabb higiéniai követelményeknek.
 • Páciensek véleményei: Olvassa el más páciensek véleményeit és tapasztalatait az adott klinikáról és orvosról. A pozitív visszajelzések és ajánlások sokat segíthetnek a döntésben.
 • Személyes konzultáció: Látogasson el a klinikára egy személyes konzultációra, ahol részletesen megbeszélheti a műtétet, és felteheti kérdéseit az orvosnak. Ez lehetőséget ad arra, hogy megismerje a sebészt és a klinikát, valamint bizalmat építsen ki.
 • Árak és átláthatóság: Kérjen részletes árajánlatot, amely tartalmazza az összes költséget, beleértve az utókezeléseket is. Kerülje el azokat a klinikákat, amelyek nem átláthatóak az árképzésükkel kapcsolatban.

A mellplasztika Budapesten számos előnnyel jár, beleértve a magas színvonalú ellátást és a kedvező árakat. Az árakat számos tényező befolyásolja, mint például a sebész tapasztalata, a klinika minősége és az implantátumok típusa. Fontos, hogy alaposan tájékozódjon, és figyelembe vegye a rejtett költségeket is, hogy pontos képet kapjon a teljes kiadásokról. A megfelelő finanszírozási lehetőségek és a legjobb klinika kiválasztása segít abban, hogy a műtét zökkenőmentesen és sikeresen valósuljon meg. Budapest kiváló választás azok számára, akik magas színvonalú mellplasztikai beavatkozást keresnek elérhető áron.

© Copyright Ügyeletes gyógyszertár